Vraag van de klant

Een kinderopvang onder één dak met een technische dienst? Met het ontwerp voor de nieuwbouw van buitenschoolse kinderopvang Kozze in Zwijndrecht werd bewezen dat “out of the box thinking” kan leiden tot architectuur in harmonie.

Hageland kozze 001

Om een oplossing te bieden aan het plaatsgebrek en de verouderde infrastructuur van zowel de kinderopvang als de technische dienst kocht de gemeente een perceel grond aan tussen beide. Architectenbureau Havana kwam tot een mooie symbiose door met steeds lager wordende zadeldaken perfect de overgang van een industrieloods naar de kleine schaal van het kind te maken. Het interieur creëert een dynamiek met de architectuur en omgeving. Organische, gebogen vormen bieden evenwicht aan de strakke lijnen van de zadeldaken. Een knalgele draaitrap naar een mezzanine is de blikvanger in een ruimte begrenst door prikkelarme zones. Hageland Educatief werd gevraagd de inrichting rond deze ruimte te verzorgen. De vereisten? Een multifunctionele refter, met plaats voor vrij en geleid spel, aangepast aan de visie en behoeften van een kind.

De architect leverde een prachtig canvas af waarbinnen wij de inrichting mochten inkleuren.
Hageland oud turnhout 007
Hageland oud turnhout 001
Hageland oud turnhout 002
Hageland oud turnhout 008

Dat mag je vrij letterlijk opnemen. Enkele tafelbladen, voorzien van een kwalitatieve gekleurde HPL toplaag in geel en roze weerspiegelen de speelsheid en levendigheid van de kinderopvang. Door af te wisselen met een neutrale, sobere en zachte kleur wordt de rust bewaard en het kind op de voorgrond geplaatst.

Hageland oud turnhout 005

samenhangend
&versterkend .

Het kleurthema werd bovendien zorgvuldig afgestemd op de omgeving en architectuur om één samenhangend geheel te creëren.

Hageland oud turnhout 009
Hageland oud turnhout 010
Hageland oud turnhout 011
Hageland oud turnhout 012
Hageland oud turnhout 013

Om te voorzien in de behoefte van een multifunctionele ruimte werd gekozen om de klassieke rechte lijn opstelling helemaal te doorbreken. Dynamische combinatietafels als “Golf” en “Cloud” brengen de gebruiker in beweging. In combinatie met de stapelbare Zenithstoel verander je in een mum van tijd de opstelling.

De ene moment maakt een leerling zijn huiswerk individueel, het andere moment is er ruimte om in kleine of grote groepen te werken en vervolgens moeten de tafels en stoelen aan de kant voor een toneel of optreden. Net als in de creativiteit en fantasie van het kind zijn de mogelijkheden eindeloos. Een eerste schets met lijnen en kleuren binnen het canvas van de architect is gemaakt met als doel het kind de echte artiest te laten zijn.

Hageland oud turnhout 004
Hageland oud turnhout 003
Zie je iets dat je graag meer in detail wil bekijken? Hier vind je de artikels terug op onze webshop.
Vragen?
Dit veld is verplicht.
Gelieve een correct e-mail in te vullen.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.