Vraag van de klant

Vanaf 1 september 2020 vormt een idyllische hoeve uit de 18de eeuw het nieuwe onderkomen van kinderopvang Plons in Peer. De oude langgevelhoeve Vermeulen werd onder handen genomen door architectenbureau van Meer!, gespecialiseerd in beschermd erfgoed. Naast de restauratie van de oorspronkelijke hoeve kwam er ook een tweede nieuwbouwvolume bij dat in verbinding staat met het oude gedeelte. En het resultaat blijft niet onopgemerkt. Veel lichtinval, multifunctionele ruimtes, een overdekte speelruimte en een veilige buitenspeelplaats. Er zijn heel wat troeven die zorgen voor een kwalitatieve kinderopvang. Bovendien verhoogt het project de opvangcapaciteit tot honderd kinderen.

Onze insteek?

Een glimlach toveren op het gezicht van elk van deze kinderen door hen ruimte te bieden voor energie, rust, creativiteit en fantasie.
Hageland plons Peert 016
Hageland plons Peert 015
Hageland plons Peert 014
Hageland plons Peert 013

Onze aanpak

In de restauratie werd plaats voorzien voor een overdekte speelruimte. De hoge plafonds, grote raampartijen en het gebruik van natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de ruimte baadt in het licht en volledig opgaat in haar omgeving. Ze voelt ruimtelijk en vertrouwd aan en vormt de ideale achtergrond voor een actieve speelruimte. Die speelruimte kleuren we in met felle kleuren bouwblokken, een zitslang, podiumblokken en matten. Ze prikkelt de nieuwsgierigheid en fantasie van de kinderen en daagt hen uit te klimmen, klauteren, bouwen en ontdekken.

Hageland plons Peert 008
Hageland plons Peert 005
Hageland plons Peert 009

De speelse en levendige activiteitenruimte biedt tegengewicht aan de refter en ontspanningshoek, waar gekozen is voor sobere en natuurlijke materialen en kleuren. Beuken rechthoekige tafels met afgeronde hoeken, beuk met witte Mika stoelen en volledig witte Snow stoelen zijn volledig in harmonie met de hoeve. Een kiezelgrijze en hemelsblauwe sofa, samen met enkele blauwe Uppsala krukjes vormen het kleuraccent in deze ruimte, zonder teveel aandacht op te eisen. Op die manier weerspiegelt de refter de rust van de omgeving.

Hageland plons Peert 007
Hageland plons Peert 006
Hageland jpg 0003 hageland peer 84

oud & nieuw
verbonden .

De oorspronkelijke hoeve biedt plaats voor slaap- en speelhoekjes. De oude tegelvloer werd in ere hersteld en geeft karakter aan de ruimte. Door te werken in dezelfde rode accentkleur verbinden we het oud met nieuw. Geschiedenis met toekomst. En wat zijn we benieuwd hoe kinderen die toekomst inkleuren!

Hageland jpg 0002 hageland peer 88
Hageland plons Peert 004
Hageland jpg 0001 hageland peer 58
Hageland jpg 0000 hageland peer 94
Zie je iets dat je graag meer in detail wil bekijken? Hier vind je de artikels terug op onze webshop.
Vragen?
Dit veld is verplicht.
Gelieve een correct e-mail in te vullen.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.