Het prille begin

Van een klein kinderdagverblijf in de Astridlaan in Mechelen met 28 plaatsen, groeide de Zonnebloem tot een opvanginitiatief met 101 plaatsen en met een centrum voor inclusieve kinderopvang. Een nieuwe vleugel opende letterlijk de deuren naar een open, modern en praktisch gebouw waar zowel ouders, kinderen en medewerkers zeer enthousiast op reageren. En natuurlijk konden we bij Hageland ook niet anders dan enthousiast reageren op de vraag om de inrichting mee vorm te geven!

20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 8182

Spelen met kleur

De architect deelde het gebouw op in kleurzones. Elke leefgroep kreeg zo haar eigen herkenbaarheid. Dat we voor de inrichting ten rade konden gaan in ons eigen stoffenatelier was dus een grote troef. Van matten, tot overtrekken van relaxen, verzorgingskussens,… elke kleur werd afgestemd op de beleving van de ruimte.

20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 8143
20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 8155
20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 7894

Weg dromen in de wolken

En niet enkel in de leefruimtes staat beleving centraal. Een bijkomend pluspunt is de aanwezigheid van het CIK Mechelen. Dit zorgde ervoor dat er ook vraag was naar de inrichting van een snoezelruimte.

En laat snoezelen net een van onze meest favoriete woorden zijn! Het klinkt dromerig en zacht, als donzige wolkjes waarin we ons maar al te graag nestelen met een boek erbij. En dat was ook precies de inspiratie voor deze snoezelkamer!

20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 7956

Een hemelsblauwe mat, met uitneembaar stuk voor rolstoelen, vult de ruimte. Ons eigen Hagelands atelier zorgde voor mousse wolkjes als rugleuning. In combinatie met het prachtig behang zweven we net echt tussen de wolken.

Er werd gekozen voor sfeervolle verlichting met led strings, een bellenzuil, een blacklight en een mood cube. En terwijl wij wegdromen in het korreltapijt, vertelt de space projector onze verhalen.

20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 8024
20220321 Hageland Educatief KDV De Zonnebloem St Katelijne Waver foto Luk Collet 8015
"En we moeten heel eerlijk toegeven dat we het voorstel van de directie, om de meetings tegenwoordig hier te houden, nog helemaal niet zo'n slecht idee vinden! Benieuwd welke dromen en ideeën hieruit zouden ontstaan!"
ZIE JE IETS DAT JE GRAAG MEER IN DETAIL WIL BEKIJKEN? HIER VIND JE DE ARTIKELS TERUG OP ONZE WEBSHOP.