Situering

De oude Gentse dokken, langs de schipperskaai vormen vanaf heden de nieuwe site voor het Melopee gebouw, gebouwd door XDGA - Xaveer De Geyter Architects.

Hageland Melopee 0009 Melopee Baby 001

Het nieuwe stadsgebouw omvat een kinderdagverblijf, een buitenschoolse kinderopvang, een basisschool en een wijksporthal. Het prijswinnend onderwerp voorziet een transparante architectuur, met als het ware een reusachtige groene buitenkamer die de buitenactiviteiten overkoepelt.

Hageland Melopee 0008 Melopee Baby 006
Hageland Melopee 0007 Melopee Baby 008

Een stalen frame met metalen gaas die vrije begroeiing toelaat blendt naadloos in de omgeving en resulteert in een intieme sfeer zonder in te boeten aan zicht op het water.

De architect had een duidelijke visie, ook voor het interieur. Nog voor het gebouw vorm kreeg, konden wij op basis van staaltjes van de roze vloer, de betonnen muren en zachtblauwe gordijnen de aangehaalde sfeer al aanvoelen.

Hageland Melopee 0005 Melopee Baby 017
Hageland Melopee 0000 Melopee Baby 035
" Diezelfde zachtheid en huiselijkheid bieden in de kleuterscholen was onze uitdaging!"
Hageland Melopee 0004 Melopee Baby 021
Hageland Melopee 0002 Melopee Baby 031

Op basis van de materiaalstalen en reeds voorgestelde kleurcombinaties door de architect zochten wij naar prachtige combinaties. Het resulteerde in een blend van Scandinavische houttonen met een zachte, warme kleurtoon. De minimalistische toch intieme architectuur loopt naadloos over in het interieur.

Hageland Melopee 0001 Melopee Baby 033
Hageland Melopee 0006 Melopee Baby 013

Montessori
meubelreeksen .

Door te kiezen voor Montessori meubelreeksen stimuleren we kinderen onder het motto: “help mij het zelf te doen.” Dit geeft kinderen de stimulans zelf op ontdekking te gaan en te groeien op eigen tempo. Onze klemtoon ligt in het ontwerp dat inspireert om te ontdekken.

Zie je iets dat je graag meer in detail wil bekijken? Hier vind je de artikels terug op onze webshop.
Vragen?
Dit veld is verplicht.
Gelieve een correct e-mail in te vullen.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.