Een prikkelende omgeving...

De Bijtjes mxm wil meer zijn dan enkel opvang en kinderen alle kansen bieden voor een goede ontwikkeling. Een inrichting moet niet enkel volstaan aan lichamelijke noden (slapen, eten,…) maar ook motorische, sociale en emotionele ontwikkeling stimuleren.

Daarmee zijn de zaakvoerders niet aan hun proefstuk toe. In 2015 opende een eerste kinderdag van De Bijtjes Mxm in Merksem. Nadien volgde nog vier extra locaties, waaronder deze in de Dorpstraat in Ekeren.

Voor de inrichting zijn ze trouwe klant bij Hageland-Educatief. Stuk voor stuk proberen we unieke interieurs af te leveren. Van de zaakvoerders kregen we het volledige vertrouwen en carte blanche voor het ontwerp. Voor deze vestiging kozen we voor een leefgroep in thema Elfenland en eentje in thema cactussen. Ons maatwerk atelier maakt het mogelijk om al onze fantasieën vorm te geven.

20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 4036
20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 4041
20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 4024
Als ontwerper halen we inspiratie uit wat er leeft rondom ons. De natuur is een van onze grootste inspiratiebronnen. Door te kiezen voor cactussen doen we net iets anders dan anders.
20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 3974

Magie
bestaat echt .

Roald Dahl citeerde ooit "als je magie wil in je leven, moet je er vooral in durven geloven".

20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 3968
20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 3964
20220601 Hageland Educatief KDV De Bijtjes Ekeren foto Luk Collet 4002

En wij bij Hageland durven geloven dat er in deze inrichting heel wat magie verstopt zit. Misschien tussen de boekjes in de zwammen, achter de reuze-leesboom, in de vijver bij de eendjes of in het elfenhuisje? Zoek jij mee met ons? Aan de gezichtjes van de kinderen te zien, toverden we toch alvast heel wat lachjes. Zo zie je maar dat magie echt bestaat.

Over het ontwerpproces

Uit een studie met het moodboard haalden we groentinten gecombineerd met zachte esdoorn en wit. Ze houden het ontwerp fris en modern en combineren naadloos met de tuin en plafondhoge ramen aan de achterzijde. We pasten dit kleurthema toe in beide leefruimtes zodat er geen brute overgang ontstaat. In de ruimte met het elfenthema maakte we ook bewuste kleurkeuzes rond genderneutraalheid. Zachte paarstinten, warm diepblauw en herfstoranje accenten geven de ruimte een sprookjesachtige, toch rustige uitstraling.

Zie je iets dat je graag meer in detail wil bekijken? Hier vind je de artikels terug op onze webshop.