Won·der (het; o; meervoud: wonderen)

Wonder, in het woordenboek opgezocht, betekent iets buitengewoon. Verwondering, verbazing of bewondering. Of het werkwoord “to wonder” wat benieuwd zijn betekent.

Het mag dan ook geen verwondering zijn dat we voor de inrichting van Wonderland in Brecht kozen voor een omgeving die kinderen uitdaagt om nieuwsgierig te zijn. Ben je even benieuwd te ontdekken welke wonders erin verschuilen?

C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 23
C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 16

Little seeds grow into mighty trees


Is het niet een beetje een wonder hoe ieniemienie kleine zaadjes uitgroeien tot metershoge, sterke bomen? Een mooie vergelijking van hoe we elk kind de kans willen geven tot groei en ontwikkeling. Daarom kozen we als blikvanger van de ruimte een maatwerk boom met tafel. De bladeren zijn gemaakt uit gerecycleerde PET-panelen, niet enkel goed voor de akoestiek, maar ook voor de natuur!

C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 17
C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 4

"Never lose your sense of wonder"


Hoekwerk zorgt er niet alleen voor dat in elke hoek een nieuw "wonder" te zien is, het stimuleert ook ontdekking en behoudt de rust in je kinderdagverblijf. Daarom richten we elk hoekje in met een eigen functie: van snoezelen, rollenspel tot beweging. Alles kreeg een eigen plaatsje, maar we trokken het thema natuur wel door. Dat zorgt ervoor dat de ruimte gaat aanvoelen als één geheel.

C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 5
C By Anna Fotografie Hageland Educatief KDV Wonderland 8

Over het ontwerpproces

Uit de eerste gesprekken met Natalie, de zaakvoerster, bleek algauw dat het idee lag bij een "groene" inrichting. De natuur moest naar binnen! Strakke lijnen, hoekwerk en veel hout en groen.
We ontwierpen een 3D-plan zodat Natalie op voorhand al wist hoe de ruimte eruit kon zien! Samen werden de kleuren vastgelegd. Ook het maatwerk werd tot in detail voorbereid.

Het resultaat is een ontwerp zonder zorgen. Van ontwerp tot plaatsing: we've got you covered!

Wonderland
Tafelboom1
IMG 20221130 134917
"Hageland maakte van een visie een Wonderland"
Bedankt voor het mooie resultaat!
Natalie - Zaakvoerster
"Ook benieuwd hoe jouw inrichting eruit kan zien? Contacteer ons snel!"