Klaar voor een avontuur!

Op 1670 m hoogte, helemaal achteraan in het Val d’Anniviers in Zwitserland vind je Zinal. Een authentiek bergdorpje dat je ver weg brengt van het hectische leven. Tussen de sneeuwwitte bergtoppen ligt het Hotel Diablons, al jaar en dag de ideale uitvalsbasis voor vakanties georganiseerd door Intersoc vzw. Al werd in 2020 de organisatie niet enkel bedreigd door de wereldwijde pandemie, ook een verwoestende brand raasde doorheen het hotel en vernielde een volledig vleugel. Van de kinderclubs bleef niets meer over. En dus startten we samen het avontuur naar heropbouw.

“Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van”
IMG 3185
IMG 1286
IMG 3216

Geen berg is ons te hoog...

We starten vanuit het idee de schitterende omgeving zoveel mogelijk naar binnen te halen. Omdat de kinderclubs niet enkel dienen tot kinderanimatie, maar ook als leslokalen worden gebruikt tijdens sneeuwklassen gingen we creatief aan de slag met de schoolborden. Bergwanden met schoolbordverf vormen de basis van het ontwerp. Erachter voorzagen we prachtige muurschilderingen en ledverlichting. En zelfs in het ballenbad trokken we het bergthema door.

Omdat de kinderclubs snel willen kunnen schakelen tussen elke activiteit (van knutselen, dansoptredens, lesmomenten,…) werd gekozen voor meubilair dat snel aan de kant te schuiven of te stapelen is zoals de stapelbare college stoelen in blauw, wit en zwart. De vorm van de akoustische wolkjes die neerhangen van het plafond trokken we door in de cloud tafels.

8 1
IMG 1316
IMG 1308
IMG 1328

Inspiratie is overal te vinden!

Zachte groentinten doen denken aan wijdse velden, hemelsblauw projecteert de helderblauwe lucht en wit weerspiegelt de zon in de sneeuw. We zitten midden in de natuur.

IMG 3221
IMG 1293
“Zeer flexibele en aangename samenwerking met Hageland"
Van bij het ontstaan van de ideeën, terugkoppeling van mogelijkheden, tot uitvoering ter plaatse.
Lieve - Directrice
Zie je iets dat je graag meer in detail wil bekijken? Hier vind je de artikels terug op onze webshop.